[Review] Something Is Wrong With Us

 

Originálny názov: Watashitachi wa Douka Shite
Anglický názov: Something´s Wrong With Us
Žánre: Dráma, Jedlo, Mysteriózny, Podľa mangy, Psychologický, Romantika, 
Rok vydania: 2018 
Počet dielov: 10 
Doba jedného dielu: 50 minút 
Japonsko

Obsah: Ako dieťa žila Hanaoka Nao istý čas s mamou u rodiny, ktorá vlastnila tradičnú cukráreň. Jej matka vytváranie zákuskov milovala. Syn majiteľov cukrárne - Tsubaki, sa s malou Nao čoskoro spriatelil a spolu s ním zažívala najšťastnejšie svojho života. Jedného rána však došlo k vražde mladého pána, otca Tsubakiho, a Tsubaki jedinou vetou zničil celý Nain život. Obvinil jej matku z vraždy. 

Po rokoch sa s Tsubakim znovu stretáva. Fascinovaný jej cukrárskymi schopnosťami ju náhle (nič netušiac o tom, že je tou Nao z destva) žiada o ruku a ona zo zúfalstva a túžby po pravde súhlasí.

Aj napriek všetkému sú k sebe priťahovaní, niečo s nimi skrátka nie je v poriadku.

Môj názor: 
Za mňa skutočne skvelý seriál! Seriál v konečnom dôsledku ukazuje, ako hovorí Heretik v Zle, že vrahom sa môže za určitých okolností stať každý z nás (túto tému vykresľuje trochu aj Vražda v Orient Exprese, ale to už je podľa mňa menej realistické). Dôvody každého podozrivého sú pochopiteľné a psychológia postáv je vykreslená podstatne realisticky. Veľmi sa mi páčilo, že až do konca nikto naisto nevedel, kto bol páchateľom a diváka to nechávalo v neustálom napätí. Popravde mi pri tomto seriáli prvýkrát napadlo, či si nevolajú pri takomto type seriálu na pomoc psychológov a iných špecialistov.


Navyše budete mať z tohto seriálu neustále chuť na sladké. Keby že môžem, okamžite sa balím a idem do Japonska kvôli akejkoľvek takejto cukrárne s tradičnými japonskými zákuskami. Nadchýnalo ma, že každý zákusok mal svoj špecifický význam.


Herci odviedli perfektnú prácu. Priznám sa, že som najradšej mala charakter Takigawa Kaoru (tajomný muž). Ostatní boli však s hlavným párom na čele taktiež skvelý a vážne som si scény hlavných hrdinov užívala. Malo to iskru a zároveň nestrácali svoj charakter a pôvodné motívy (príliš nezcukornateli).

Páčil sa mi tiež vykreslený Nain rozpor medzi túžbou po pomste, povinnosti k matke a tým, čo je správne a zároveň starostlivosťou a láskou ku Tsubakimu.


Rozhodne seriál odporúčam!

8/10



MV


Zverejnenie komentára

0 Komentáre